Kwaliteit is essentieel. Mobiele verlichting moet het altijd doen. Dit realiseren we ons als geen ander en op die basis werken wij.

1: Lampen
LED-lampen worden steeds vaker ingezet ter vervanging va de traditionele gasontladingslampen vanwege onder andere de volgende LED-karakteristieken :

• Trilling en schokbestendig
• Kan goed tegen in- en uitschakelen
• Tot 90% zuiniger dan traditionele lampen
• Gemiddelde levensduur van 50.000 uur (levenslang)
• Straalt geen warmte uit.

In de beginperiode was de LED-verlichting te gecentreerd zodat er een kleiner gebied verlicht kon worden. Inmiddels is er keuze uit spreiding van de verlichting bij een aantal LED-armaturen.

Kwaliteitsverschil in LED-verlichting voor lichtmasten
Er is veel kwaliteitsverschil in LED-verlichting en niet altijd geeft een LED-lamp na een jaar nog dezelfde mooie lichtopbrengst als de eerste maanden.

Het verschil in kwaliteit wordt hoofdzakelijk bepaald door de warmteontwikkelingen binnen het systeem. Een LED lichtbundel produceert veel warmte aan de printplaat van de lichtbron. De warmte op de printplaat kan oplopen tot 165 graden Celsius. Tegelijkertijd mag de temperatuur van de LED’s niet hoger worden als 70 graden. Als de temperatuur hoger uitkomt loopt de levensduur snel terug. Ook de elektronica en de omgevingstemperatuur spelen hierin een rol. Het is dus van belang is dat de warmtehuishouding goed georganiseerd is. Kwalitatief mindere LED kan dus “opbranden”. Hierdoor is er meer energie nodig is terwijl er minder licht gegenereerd wordt. Als de warmtehuishouding op orde is, is een levensduur van 50.000 uur goed te realiseren. 

Onderstaande de meest geleverde lampen o

Trime lampen
Deze LED-lampen zijn van Europese kwaliteit en hebben zich al vele jaren bewezen. Deze lampen worden succesvol ingezet in extreme warmte in Australië, de koude winters in Zweden en de vochtige omstandigheden en extreme regenval in Nederland en Groot-Brittannië. Op deze lampen geven wij een garantie gedurende 3 jaar of 50.000 branduren.
Prismalence
Prismalence LED lampen worden ontwikkeld en geproduceerd in Zweden. Meer dan 200 patenten zijn aangevraagd op de verschillende modellen. Meerdere innovatieprijzen zijn in de wacht gesleept. Dankzij de speciale filters die geplaatst worden op de Prismalence lampen, ontstaat er een gelijkmatige verlichting die zeer ver reikt. Trime en Prismalence breiden haar samenwerking uit, waardoor we steeds beter in staat zijn om maatwerk te leveren aan onze klanten.
Door Rijkswaterstaat goedgekeurde lampen
Voor het verlichten van de openbare weg is het van belang dat de verlichting niet verblind. Om die reden eist Rijkswaterstaat dat er hiervoor goedgekeurde lampen gebruikt worden. Diaber Benelux heeft hier ruime ervaring in en kan uw mobiele lichtmast voorzien van door Rijkswaterstaat goedgekeurde lampen in uw bedrijfskleur.

Wanneer u er de voorkeur geeft voor een andere LED-lampen te gebruiken is dat uiteraard goed mogelijk. U biedt de lampen aan ons aan, en wij zorgen dat deze met een solide lamp-support aan uw mobiele lichtmast gemonteerd worden.

2: Motor

Een motor die maar 5000 uur meegaat is wat ons betreft niet geschikt om in een lichtmast te plaatsen. Dit is de realiteit bij 1-cilinder luchtgekoelde motoren die vaak met een hoger toerental draaien. Ook zijn deze motoren kwetsbaarder bij een hogere omgevingstemperatuur waardoor ze kwetsbaar zijn.
In een Trime lichtmast worden vooral watergekoelde Kubota-motoren geplaatst met een RPM van 1500.
• Deze motor blijft altijd draaien ongeacht de omgevingstemperatuur.
• Deze motor kan gemakkelijk (ook bij zware omstandigheden) 20.000 uur mee.
• Door het lage toerental van 1500 rpm. is het geluidsniveau optimaal
• Buiten het reguliere onderhoud heeft deze motor nauwelijks service nodig.
• De 2 cilinder motoren die veel ingezet worden verbruiken slechts 0,55 liter per uur.
• Wereldwijde beschikbaarheid van onderdelen en toebehoren.

3: Omkasting / plaatwerk

De Trime lichtmasten worden opgebouwd uit plaatwerk. Vanaf de tekentafel houden we al rekening met de levensduur hiervan. Om dit te garanderen wordt er voor iedere lichtmast met het volgende rekening gehouden.

• Standaard wordt er alleen gegalvaniseerd staal gebruikt.
• Weinig snijpunten van de lasersnij-machine omdat deze punten een risicofactor zijn voor roestvorming.
• Het gegalvaniseerde staal wordt in eigen huis gepoedercoat met een laagdikte tot 80 µm in de door u gewenste RAL-kleur.

4: Modulaire opbouw

Iedere Trime lichtmast heeft een modulaire opbouw. Dit betekend dat het bedieningspaneel, de motor, generator etc. in minder als de helft van de normale tijd losgekoppeld / gedemonteerd kan worden. Dit heeft voor u de volgende voordelen:
• Bij het produceren wordt altijd vanuit een natuurlijke werkhouding gewerkt wat het risico op productiefouten verminderd.
• Storingen en onderhoud kunnen in minder dan de helft van de normale tijd worden uitgevoerd.
• Als importeur kunnen wij u op deze manier snel van dienst zijn door bijv. een vervangende bedieningspaneel te plaatsen zodat u weer snel verder kunt.

5: Garantie

Wij bieden u de volgende optimale garantievoorwaarden :

• LED lampen > 3 jaar garantie met verwachte levensduur van 50.000 uur.
• Motor en generator > 1 jaar garantie
• Mast > levenslange garantie (met uitzondering van kabels, hydrauliek etc.)

Kennis maken met de kwaliteit van Matermaco Group en een mobiele lichtmast in de praktijk zien? Mail naar info@matermaco.be of neem contact met ons op.