Een oplaadbare mobiele lichtmast op batterijen kopen? Hier moet u op letten.

Voor met name kortdurende projecten is een mobiele lichtmast op batterijen en perfecte oplossing. U kunt de batterijen eenvoudig op het netstroom opladen en u heeft verlichting zonder CO² uitstoot en geluid professionele mobiele verlichting. De energie uit netstroom is goedkoper als diesel zodat u minder energiekosten heeft. Een oplaadbare lichtmast heeft geen onderhoudsbeurt nodig en kan op iedere locatie ingezet worden. Ook voor evenementen of projecten in de bebouwde kom is een batterij lichtmast een ideale oplossing. Met volledige verlichting kunt u 36 tot 72 uur op een volle batterij werken. Het is mogelijk om een dim-knop op de lichtmast te plaatsen. U regelt met de draai-knop de verlichting af op de gewenste lichtsterkte zodat u nog langer op een volle batterij kunt werken.

Welke type batterijen zijn er mogelijk?

Er zijn 2 type batterijen mogelijk.

  • AGM Batterijen
  • Lithium Batterijen

Lichtmast met AGM Batterijen

AGM Batterijen voorzien in een betaalbare oplossing die veel ingezet worden. Een AGM Batterij gaat gemiddeld 500 cycli mee. Dit kan verlengd worden door de batterij niet te ver te ontladen. We adviseren dan ook om een AGM-batterij tot hooguit 40% te ontladen. Verder ontladen zal ten koste gaan van de levensduur. De zelfontlading van een AGM Batterij is relatief laag. Het opladen van een AGM Batterij duurt vrij lang. Gebruikt u een mobiele lichtmast voor een langere periode niet? Bij AGM Batterijen is het belangrijk dat deze altijd opgeladen vol weggezet word. Een AGM-batterij die volledig leegraakt kan al met enkele dagen beschadigen zodat de capaciteit fors achteruit gaat. In sommige gevallen is  het niet meer mogelijk om deze met een druppellader aan de praat te krijgen en zal deze vernieuwd moeten worden.

Lichtmast met Lithium batterijen 

Lithium batterijen duurdere batterijen, maar hebben een fors langere levensduur. Afhankelijk van het type Lithium die we voor u inbouwen in de mobiele lichtmast varieert dit van 2000 tot 3500 cycli. Een Lithium batterij kan tot 20% ontladen worden en is vaak in enkele uren opgeladen. Ook Lithium batterijen hebben een zelfontlading. Heeft u de mobiele lichtmast gebruikt en voor een periode niet nodig. laad deze op en zet hem met volle batterij weg. Dat voorkomt vermindering van de levensduur. In tegenstelling tot een AGM Batterij kan een Lithium batterij in de meeste gevallen weer opgeladen worden. Dat neemt niet weg dat hoe langer de batterij leegstaat, hoe meer de capaciteitsvermindering is.

Conclusie: Zowel AGM als Lithium batterijen zijn onderhoudsvrij en prima inzetbaar. Er zijn alleen wat spelregels waarbij het bijtijds opladen het belangrijkste is.

Hoe kan ik voorkomen dat er schade aan de batterij ontstaat of dat deze niet juist gebruikt wordt?

Zoals boven besproken zijn er slechts een paar zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij een oplaadbare lichtmast op batterijen. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat de lichtmast binnen een organisatie of tijdens verhuur door personen gebruikt worden die niet op de hoogte zijn. Informatieve stickers op de lichtmast kunnen daarin een oplossing zijn. Wilt u optimale controle houden op uw  mobiele lichtmast? Dan is er de mogelijkheid van een Batterij-management systeem. Via App of computer heeft u altijd inzicht in de status van de batterij. Wanneer de batterijstand op bijv. 20% staat. Krijgt u een melding via de App of mail. Het is zelfs instelbaar dat het hele systeem zichzelf uitschakeld bij een lage batterijstand. U krijgt dan een melding en u heeft dan 40 dagen de tijd om de batterij op te laden. Dit volledige doorontwikkeld systeem kan eenvoudig ingebouwd worden.

Welke type oplaadbare accu lichtmasten zijn er?

oplaadbare batterij lichtmast   <<< Mobiele accu lichtmasten
Staande batterij accu lichtmast kopen   <<< Staande accu lichtmasten
handmatig verplaatsbare lichtmast op batterij   <<< Handmatig verrijdbare / verplaatsbare accu lichtmasten

Zijn er aanvullende voordelen aan batterij-lichtmasten?

Het is mogelijk om aan uw batterij lichtmast een externe zonnepaneel te koppelen voor een langere autonomie. Trime heeft ook een range batterij-lichtmasten met een motor als back-up, de hybride lichtmasten. Ook mobiele lichtmasten die standaard al voorzien zijn van zonnepanelen behoren tot de mogelijkheden.

Een mobiele batterij lichtmast kopen? bekijk hier onze range!

Advies nodig? We staan graag tot uw beschikking bel +31 (0) 85 021 82 55, mail naar info@trime-north.com of neem contact met ons op.